Kerstpakket trends in 2018 – Wat zit er in je kerstpakket?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Kerstpakket trends in 2018 – Wat zit er in je kerstpakket?
Elk jaar een nieuwe uitdaging voor werkgevers: een geschikt kerstpakket kiezen voor je medewerkers. De diversiteit onder de medewerkers wordt steeds groter en daarmee wordt de keuze steeds lastiger. Hieronder hebben we de kerstpakket trends 2018 voor je op een rijtje gezet. Zo weet je wat je kunt verwachten en waar je op moet letten!

De belangrijkste trends op een rijtje:

1. Het nieuwe duurzaam: mooi, lekker én verantwoord
Duurzaamheid is allang niet meer de term van tien jaar geleden. Inmiddels worden er trendy producten gemaakt, van hoge kwaliteit en die moeilijk te onderscheiden zijn van ‘reguliere’ producten. Met één verschil: ze zijn verantwoord.

Steeds meer bedrijven verweven MVO in hun identiteit en daarmee worden verantwoorde producten steeds toegankelijker voor een breed publiek. De kwaliteit en originaliteit schiet omhoog en dat levert fraaie producten op.

Naast de opkomst van bamboe producten, worden er ook steeds meer bestemmingen gevonden voor gerecycled PET. Zo krijgt het ingezamelde plastic een nuttige bestemming en ontvang jij een origineel cadeau in je kerstpakket.

Uitgelicht
Uniek in Europa: een lichtgewicht trolley gemaakt van 100% gerecycled PET. Gerecycled PET betekent dat er een kwalitatief hoogwaardige trolley is gemaakt van plastic flesjes en tassen. Door deze grondstof te gebruiken, wordt voorkomen dat het plastic in het milieu terechtkomt. Naast het verhaal is de trolley zeer licht (2,3 kg) en heeft een prachtig design. De trolley wordt geaccepteerd door airlines als Easyjet en RyanAir als handbagage. 
(Exclusief verkrijgbaar bij More Than Gifts)

PET trolley More Than Gifts kerstpakket trends

2. Winter Barbecue
Met de opkomst van slow cooking is ook de winter barbecue in 2018 een ware trend. Ook in je kerstpakket! De barbecue wordt vaak ’s ochtends al aangezet om de hele dag grote stukken gekruid vlees te laten garen, voor een optimale smaaksensatie.

In je kerstpakket vind je een barrel barbecue, een stoer barbecue schort en heerlijke producten voor op de barbecue. Een Jack Daniels saus om het af te maken.

’s Avonds wordt de barbecue vervangen voor een vuurkorf, waar je in een sfeervolle setting kunt genieten van marshmallows uit je kerstpakket en een glaasje glühwein.

Uitgelicht
Barbecue schorten vind je in allerlei vormen, maar wist je dat er ook een exclusief barbecueschort van brandweerpakken bestaat? In plaats van oude brandweerpakken te vernietigen, worden deze gerecycled in de vorm van een schort. Dat is pas een unieke verschijning in de keuken of achter de (winter)barbecue! (Exclusief verkrijgbaar bij More Than Gifts)

In plaats van een schort past een snijplank natuurlijk ook perfect in dit rijtje. Maar dan wel een hele bijzondere: een ronde fairtrade serveerplank, deels van marmer en deels van mango hout. Ideaal om je zelfgemaakte barbecue-pizza op te serveren.

3. Scandinavisch wonen  
De populariteit van TV-programma’s als VT-wonen, magazines als LINDA. en de opmars van diverse blogs, draagt bij aan de populariteit van Scandinavisch wonen. Deze trend zie je ook terug in de kerstpakketten van 2018.

Denk aan een rendierhoofd, marmer snijplanken, baskets/opbergmanden en heerlijke foodproducten gericht op het koffie/borrelmoment genaamd ‘FIKA’. Zo kun je Scandinavië zien én proeven!

Uitgelicht
Bijzonder kerstgeschenk van Handed By design: handgevlochten manden voor een stoere, botanische uitstraling. Zet er een grote cactus of plant in en pronk ermee op een mooie plek in de woonkamer of keuken.
Handed By is hét leidende merk in handmade gevlochten manden, tassen en woonaccessoires gemaakt van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, zoals onder andere gerecycled plastic en bamboo. De producten zijn handgemaakt en kwalitatief hoogwaardig. Handed By design is herkenbaar aan het unieke merkstempel in de vorm van een handafdruk. Alles waar hun hand op staat, wordt op een eerlijke manier gemaakt en is gegarandeerd 100% kinderarbeid vrij.

4. Table food
Tijd doorbrengen met familie en vrienden is belangrijk, helemaal tijdens de feestdagen. Table food is dan ook terug van weggeweest. Veel kleur en kleine gerechten geserveerd in vrolijke schaaltjes staat centraal. In je kerstpakket kun je brood(mix) met dipjes, barritas, pizza, pita’s, taco’s en/of wraps verwachten.

Maar natuurlijk ook vrolijke serveerschaaltjes van keramiek op bijpassende serveerplank. Zo komen de gerecht nog beter tot hun recht.
Het geheel maak je af met een Mexicaans biertje of een goede rode wijn.

5. Bier, jam en soep van “gered” groente, fruit en brood
Gelukkig(!) komen er steeds meer initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan, door lekkere producten te maken van afgedankt voedsel.

Een bekend voorbeeld is het initiatief van Kromkommer door soep te maken van afgedankte groente. Groente met vlekjes, een verkeerde vorm of door overproductie. Wat de reden ook is, de groente smaakt nog prima maar vindt men niet meer goed genoeg voor de schappen in de supermarkt. De afgedankte groente wordt ingezameld en vormt de grondstof voor bijzondere soep. Naast soep worden er nu ook producten als jam en chutney gemaakt van afgedankte groente. Steeds meer nieuwe initiatiefnemers en steeds weer nieuwe variaties, die bijzonder lekker smaken.

Maar er zijn nu ook bijzondere biertjes op de markt! Wat dacht je van aardappelbier? Of brood als grondstof voor bier?
Jaarlijks worden er minstens 340 miljoen kilo aardappels verspild vanwege overproductie, te hoge kwaliteitseisen of schoonheidsfoutjes. Zonde! Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Met als resultaat een heerlijk biertje.

Voor brood geldt geheel hetzelfde: er wordt jaarlijks 380 miljoen brood verspilt, en laat dit nu net een goede grondstof zijn voor een bijzonder biertje!

Kijk dus niet raar op als je pieperbier of toostbier in je kerstpakket vindt dit jaar.

 

Alternatief: sfeervolle kerstmarkt voor medewerkers
Een kerstmarkt is een uitstekende vervanger voor het traditionele kerstpakket. Een kerstmarkt heeft een groot voordeel: de medewerkers kunenn zélf hun kerstcadeau(s) kiezen. Tijdens het evenement wordt de bedrijfslocatie (of externe locatie) omgetoverd tot een kerstplein, met houte kraampjes, kerstbomen, pakjes, rendieren, kroonluchters en soms zelfs een ijsbaan. Geniet van versgebakken poffertjes en warme chocomel met slagroom van spetterende optredens, wandelende kerstbomen en kerstmannen. Zo kies je samen met je collega’s in een sfeervolle setting zelf je eindejaarsgeschenk. Een gezellige afsluiter van het jaar!

Wil je nog meer inspiratie ontvangen? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor de nieuwste trends en producten!

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang periodiek inspiratie voor de leukste cadeaus, evenementen en geschenken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + dertien =