• Biesland 1, 1948 RJ Beverwijk
  • 088 - 027 3600
  • ma-vrij: 08:30 - 17:00

Verantwoorde (kerst)geschenken

Aan het werk in 2009

Dat de tijd snel gaat weten we allemaal, maar dat More Than Gifts dit jaar alweer tien jaar bestaat blijft mij - oprichter Ron Hof - verbazen.
We voelen ons nog steeds een 'jong' bedrijf en eigenlijk zijn we dat ook gezien de vele jonge talenten (inclusief onze afstudeerders en stagiaires die de leeftijd lekker omlaag brengen).

Als we dan toch even terugkijken zien we dat er wel heel veel is gebeurd in deze tien jaar.
Begonnen op mijn zolderkamer thuis waarbij in het begin nog de pijlen gericht werden op diverse projecten, zoals bijvoorbeeld:
- een 'online marktplaats' voor oefenwedstrijden,
- het ontwerpen van huisstijlen en websites voor andere bedrijven,
- het bouwen van een CMS-systeem voor sportvereniging,
- diverse handelsactiviteiten en
- het verhuren van artikelen voor casinoavonden.
Dit deed ik naast het werk als financieel consultant voor een groot consultancy bedrijf, maar vanaf 1 mei 2007 heb ik me volledig gericht op het eigen bedrijf. 

Vanaf het begin heeft mijn broer René zich ingezet om klanten enthousiast te krijgen voor de vele ideeën die op deze zolderkamer werden uitwerkt. Al snel werden mogelijkheden gezien in de kerstpakketten- en relatiegeschenkenmarkt.
Nadat René zijn baan had opgezegd als vertegenwoordiger bij een afval- en recyclingsbedrijf konden snel al meer potentiële klanten worden benaderd en begon de omzet gestaag te groeien en het werk toe te nemen.

Dat was ook het moment dat Rik Seignette gevraagd werd om een 'zaterdagmiddagje' te helpen. Dit is inmiddels bijna negen jaar geleden; na deze zaterdagmiddag is Rik bij More Than Gifts blijven werken nadat hij zijn studie Sportmanagement had afgerond. Op de foto Rik en René in die tijd aan het werk aan een wel heel duurzaam bureau!

ASR Verzekeringen was de eerste grote klant (en dat zijn zij nog steeds: afgelopen maand hebben wij een nog Paasattentie voor hun medewerkers verzorgd), daarna kwamen onder andere een Volvo dealer, Stichting Flore en bijvoorbeeld de Gemeente Haarlem, die ook nog steeds een trouwe klant is. We hebben veel klanten gehad met een paar honderd medewerkers maar voor de 13.000 medewerkers van de Gemeente Amsterdam  (2015 en 2016) of de 20.000 medewerkers en studenten van de UMCG / Rijksuniversiteit Groningen (2013) draaien we ook ons hand niet meer om :) 

De vestigingsplaats is in de loop der jaren ook diverse keren veranderd: via Castricum, Limmen en Akersloot zijn we in 2012 terechtgekomen bij het WNK in Alkmaar, waar wij showroom en kantoor hadden en waar de WNK-medewerkers - die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt - ook geholpen hebben bij het inpakken van de duizenden kerstpakketten. Helaas was het daar toch nog te klein voor ons, zodat we voorjaar 2013 verhuisd zijn naar Beverwijk waar we showroom en kantoren hebben in het pand van vervoersbedrijf Pyxis - Transmission. Voordeel is hier dat wij het gedeelte van het magazijn dat wij nodig hebben in de drukke periode ook alleen voor die periode hoeven te huren. De rest van het jaar hebben zij de ruimte zelf in gebruik. Tweede voordeel is dat zij alle uitgaande pallets ook meteen voor ons kunnen vervoeren. 

Ooit zijn we begonnen met het traditionele - uiteraard op onze eigen hippe en eigentijdse wijze - kerstpakket (toen heetten we ook nog De Kerstpakkettenman), maar al snel zijn we meer concepten gaan aanbieden, zoals het keuzeconcept en cadeaubonnen en in 2012 zijn we ook begonnen met het organiseren van kerstmarkten. Toen deden we het nog helemaal zelf en hadden we er zeven, in 2016 hebben we er met hulp van organisatiebureaus meer dan dertig gedaan. We doen ook steeds meer buiten de kerstperiode om: ook relatiegeschenken zijn bij ons te bestellen en voor een groeiend aantal zorginstellingen verzorgen wij voor hun medewerkers in mei op de Dag van de Zorg een attentie. 

Naast de harde kern van René, Rik en ikzelf hebben we inmiddels nog meer trouwe medewerkers: onder andere stagiaires die terug zijn gekomen om bij ons te werken zoals Nick en Marc en medewerkers zoals Pauline en Miranda die eerst alleen in de kerstperiode werkzaam waren, maar inmiddels vast in dienst zijn. En zonder IT-specialist Remco en grafisch vormgever Joris zijn we ook nergens meer. Samen hebben we een heel gezellig team dat hart voor de zaak heeft en waarmee we zeker nog tien jaar vooruit kunnen.

Ron Hof

Foto: René en Rik aan het werk in 2009!

 

 

< Terug naar overzicht

Over More Than Gifts

De naam More Than Gifts zegt waarin we uniek zijn: het leveren van verantwoorde geschenken met een verhaal. Dit verhaal willen we graag vertellen aan uw medewerkers of relaties.
Sinds 2007 is More Than Gifts actief op de markt.
More Than Gifts is financieel gezond en een betrouwbare partner voor uw eindejaar wensen.

Graydon financieel gezond

Contactgegevens

More Than Gifts
Populierenlaan 80-82
1911BM Uitgeest

088 - 027 3600

info@morethangifts.nl

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Bekijk hier onze privacy beleid.

Let's get social

Nieuwsbrief

Inschrijven voor onze nieuwsbrief: