Het Kersthuis in Alkmaar

De Grote Kerk Alkmaar wordt van 07 december t/m 03 januari
omgetoverd tot een magisch Kersthuis!

Beleef jouw kerst- of nieuwjaarsborrel op dé Alkmaarse wintermarkt!

Komen jullie ook naar het kersthuis? In de Grote Kerk Alkmaar wordt een ultieme kerstsfeer gecreëerd met prachtig gedecoreerde kerstmarkten, entertainment, catering en beleving. Een unieke kerstbeleving waar je al wandelend verantwoorde geschenken (met een verhaal) kunt shoppen. De Grote Kerk Alkmaar is een prachtig historisch gebouw met een authentieke inrichting en sfeervolle belichting. De ideale start van kerst op unieke locatie centraal in de historische binnenstad van Alkmaar.

  • Beschikbaar vanaf: 07 december 2023 t/m 03 januari 2024
  • Meer dan 150 diverse geschenken
  • Mogelijkheid om te reserveren van een tijdslot of hele avond
  • Leuke entertainment opties
  • Diverse catering opties
kersthuis foto

More Than Gifts en DOSS Event Support

Al 15 jaar lang is More Than Gifts goed in wat ze doen en DOSS Event Support al ruim 6 jaar een begrip in Alkmaar en omstreken. More Than Gifts is de specialist in relatie- en personeelsgeschenken en DOSS Event Support organiseert evenementen, waarbij lef, verbinding en verwondering centraal staan. Bekend van o.a. Het Grote Pietenhuis/Kaeskoppen Stad/Het Grote Raam en de Klim naar de Hemel.

Door de krachten te bundelen organiseren zij samen “het Kersthuis 2023”. Een uniek evenement concept waarbij je door een prachtig gedecoreerde kerstmarkt loopt en tijdens het lopen verantwoorde geschenken (met een verhaal) kunt shoppen.

Hoe werkt het Kersthuis?

Kom binnen in ons sfeervolle Kersthuis en voor €10,00 per persoon exclusief BTW krijgt u een fantastische beleving onder het genot van een warme chocomel met slagroom bij binnenkomst. Kies je kerst- of eindejaarsgeschenk uit in een unieke setting die is gecreëerd in de Grote Kerk in Alkmaar. Denk aan duizenden lichtjes, een grote kerstboom, fonkelende lichtprojecties tegen het decor van de eeuwenoude kerk en veel meer.

Het assortiment op de kerstmarkt bestaat uit meer dan 150 diverse geschenken met een verhaal. Van te voren is er een cadeaubudget per medewerker bepaald met een startbudget van €25,00 per persoon

Je bent van harte welkom bij ons Kersthuis vanaf 15 personen voor een zakelijk feest. Is de groep groter dan 1100 personen? Dan werken we met tijdblokken. Vanaf 100 personen bent u alleen met uw collega’s in ons Kersthuis om er een persoonlijk feest van te maken. Het is tevens ook mogelijk om een kersttoespraak te houden, want audio en video is aanwezig.

Bereikbaarheid van het Kersthuis

Met het openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station Alkmaar is het ongeveer tien minuten wandelen naar de Grote Sint-Laurenskerk. Tevens stoppen buslijn 1 en 5 op het Kerkplein. Lijn 2 en 8 stoppen bij de Tesselsebrug en bij de Kanaalkade stoppen ook diverse buslijnen. Plan jouw reis met de reisplanner van 9292.

Met de auto
De dichtstbijzijnde parkeergarage ligt direct onder de Grote Kerk. Andere parkeerplaatsen in de buurt zijn Parkeergarage De Vest, Parkeergarage Kanaalschiereiland of Parkeerterrein Parcade (Overstad). Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Alkmaar.

Met de fiets
Er is een gratis bewaakte fietsenstalling onder het Canadaplein. Hier kan je fiets droog en veilig staan

Entertainment opties genoeg in het Kersthuis!

Het Knusse Kerstcafé

De kerst vier je het liefst met geliefden én een tafel vol heerlijk eten. In Het Kersthuis kun je je hart ophalen: er worden verse apfelstrüdels gebakken, de glühwein en chocomelk vloeien in overvloed en de rijkelijk gevulde borrelplanken paren perfect met de winters biertjes.

Curlingbaan

Trommel je vrienden en familie op en daag ze uit voor een spannend potje curling, middenin de Grote Kerk. De winnaar trakteert!

Stille Nacht Kerstdisco

Een feest voor jong en oud: de Stille Nacht Kerstdisco. Aan de lopende band draaien hier kerstklassiekers en -hits. De voetjes mogen van de vloer!

Kerstpost Express 

Niemand mag met kerst alleen zijn, maar toch is dat voor veel ouderen wel de realiteit. Daarom kun je bij de Kerstpost Express een kaartje sturen naar ene oudere in een van de Alkmaarse verzorgingstehuizen.

De Magie van het Moment

Het einde van het jaar biedt de uitgelezen kans om stil te staan, terug te blikken op het afgelopen jaar, te reflecteren en vooruit te kijken. De begeleidende kerstmeditatie met koptelefoons op de oude kerstbanken helpt je hierbij.

Verhalenhoek van de Kerstman

Niks fijner dan neerploffen in een luie stoel en jezelf verliezen in een goed boek. Er is een speciaal hoekje ingericht waar je precies dit kan doen. Kom lekker rondsnuffelen en lezen in de Verhalenhoek van de Kerstman.

Kerstkiekjes

Natuurlijk wil je een souvenir mee van jou bezoek aan Het Kersthuis. Trommel je collega’s en vrienden bij elkaar en vereeuwig de herinnering in de Photobooth. 1,2,3 say cheese!

Impressie van Het Kersthuis

Wees er snel bij

Neem contact op voor de mogelijkheden en de voorkeur voor een datum.

Het Kersthuis

Privacy Policy(Vereist)
Bas Mooij