CO2 Beleid

Duurzaamheid

More Than Gifts streeft ernaar het milieu zo min mogelijk te belasten. Wij zetten ons in voor het milieuvriendelijk en duurzaam voorbereiden, organiseren en uitvoeren van werkzaamheden. Dat wil zeggen dat we een actief CO2 beleid voeren om milieu onvriendelijke effecten, zowel op kantoor, als in het transport zoveel mogelijk proberen te vermijden.

De jaren 2022 t/m 2024 streven wij ernaar onze uitstoot met 47,59% te reduceren. Wanneer voorstaand doel behaald wordt hebben wij nog een rest emissie van 6,51 ton per jaar.

De CO2 prestatieladder is een instrument om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van de werkzaamheden. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van middelen en het gebruik van duurzame energie. Het is noodzakelijk deze duurzaamheid aan te tonen. Om deze reden hebben wij de volgende documenten opgesteld voor onze organisatie:

Kleine plantjes

Voedselverspilling

Niet alleen CO2-uitstoot, maar ook voedselverspilling is een groot probleem in onze huidige maatschappij. Wij vinden het belangrijk dat ook dit flink verminderd wordt, zeker omdat deze twee factoren met elkaar in verbinding staan.

Het probleem

In 2022 is er gemiddeld per persoon 33,4 kg voedsel weggegooid. Het produceren van voedsel is over het algemeen zeer belastend voor het milieu. Brood is één van de meest weggegooide producten. Bij het produceren van 1 brood van 800 gram komt er gemiddeld 589 gram CO2 vrij. Als het brood dan ook nog eens weg wordt gegooid is deze CO2-uitstoot voor niets vrijgekomen. Niet ideaal als je het ons vraagt… En dan hebben we het nog niet eens gehad over vlees. Deze uitstoot is maar liefst 50 keer groter!

Zero Waste

Wij hebben een aantal kerstpakketten samengesteld waar voedselverspilling centraal staat. De producten in deze pakketten worden bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled voedsel. Denk hierbij aan een tomaten salsa gemaakt van tomaten die nét niet mooi genoeg waren voor in de supermarkt..

Verspilling is verrukkelijk

Wij werken samen met de stichting Verspilling is verrukkelijk. Zij zetten zich in om voedsel een nieuw leven te geven. Denk hierbij aan soep van overgebleven groente, koekjes gemaakt van oud brood en bananenbrood gemaakt van geredde bananen.