Voedselverspilling tomaten

Foodwaste krijgt nieuwe kans

Tegenwoordig zijn plastic afval en weggegooid voedsel belangrijke onderwerpen in onze maatschappij. Dit bracht ons op het idee om aan de slag te gaan met een (food)waste pakket. Een pakket vol met producten die het anders niet zouden overleven in onze maatschappij. Beter gezegd: Een zero (food)waste pakket!

Er zijn diverse leveranciers die zich inmiddels hardmaken om producten een tweede leven te geven. In enkele gevallen zelfs een eerste leven… want sommige producten zouden het anders niet eens gehaald hebben. We hebben het hier over bijvoorbeeld groenten en fruit die beschadigd zijn tijdens het telen of die een bijzondere vorm hebben. Deze belanden niet in de supermarkt en worden dus gezien als afval. Van dit afval maken leveranciers bijvoorbeeld weer jam, chutney of soep. Denk bijvoorbeeld aan ketchup, barbecue saus of tomatensoep gemaakt van geredde tomaten!

Het blijkt dus dat het niet nodig is om zoveel voedsel te verspillen. Met groente en fruit dat in de afvalbak belandt kunnen weer hele mooie en zeker ook smaakvolle producten worden gemaakt!

Vergelijkbare berichten