Case: “Een duurzame attentie in coronatijd” – Dienst Justitiële Inrichtingen

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar vorig jaar april golden al weken de coronaregels. En dat was pittig voor iedereen. Reden voor DJI om alle collega’s een steuntje in de rug te geven. More Than Gifts stelde een box vol sociale impact samen die nét door de brievenbus paste en leverde deze attentie in no-time uit.”Het was wel een adrenalineproject.”

Ron Hof, eigenaar van More Than Gifts: “Vrijdagmiddag 17 april 2020 werd ik om vijf uur ’s middags gebeld: of ik een verrassingspakket wilde samenstellen voor alle DJI-collega’s. Af te leveren binnen twee weken. Mijn collega had net een grote opdracht binnengekregen.” “Mooi”, zei ik tegen hem, “maar nu hebben we écht een grote uitdaging”.

We hebben een social fit-box samengesteld, met allerlei producten die gemaakt zijn door mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt. Zoals de koeken van de Koeckebackers, biologische nootjes van John Altman en een zakje thee, gemaakt door maatschappelijke ondernemingen als Bloesem Theehuis. Er zat ook een platte waterfles van Retulp in; met de opbrengst van deze flessen zorgt het bedrijf voor schoon water in Afrika en Indonesië. Met het zakje bloemzaadjes van Baza kon je in de tuin of op het balkon voor een bloemenzee zorgen. We lieten een deel van het inpakwerk uitvoeren door sociale onderneming InzetWerkt in Alkmaar.

Het was wel een adrenalineproject: in twee weken tijd moesten we de leveranciers benaderen, de producten laten maken, ze vervolgens inpakken én verzenden aan alle DJI’ers. De koeken van de Koeckebackers werden rechtstreeks uit de oven bij ons geleverd terwijl we aan het inpakken waren. Maar we hebben het op tijd gered. Als dank kregen we twee mooie bossen bloemen van DJI, plus veel leuke reacties die via intranet waren binnengekomen.

“Projecten als deze passen bij ons. We laten de producten bewust maken door mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, zoals mensen met een verstandelijke beperking of mensen die dakloos zijn. Dat heeft een persoonlijke achtergrond: mijn broer heeft een visuele en verstandelijke beperking. Van vele jaren geleden herinner ik me dat hij bij een werkvoorziening de hele dag doelloos papier doormidden mocht scheuren. Zo zinloos. De mensen die de producten maken, zijn echt blij met hun werk. Natuurlijk zijn we óók gewoon een bedrijf dat zijn rekeningen moet kunnen betalen. Maar de sociale impact maakt het zoveel mooier.”

Benieuwd geworden naar wat More Than Gifts voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op of bel naar 088 – 027 3600Bekijk de Miniboxen

Vergelijkbare berichten