More Than a Supplier: Dik & Schil

Jaarlijks gaat er ongeveer 2 miljard kilo aan voedsel verloren in Nederland. Deze voedselverspilling staat gelijk aan een file van Utrecht naar Barcelona, bestaande uit vrachtwagens die bumper aan bumper staan en volgeladen zijn met voedsel. Het verspillen van dit voedsel gebeurt in verschillende stadia van de keten van grond tot mond. Dit moet anders! Zo denken we ook bij More Than Gift.

Gedeelde visie

Op verschillende vlakken proberen we bij More Than Gifts bij te dragen aan een betere wereld en zo ook met de geschenken binnen ons assortiment. Ons assortiment bestaat uit honderden bijzondere geschenken met een duurzaam, Fairtrade of sociaal karakter. Daarom werken wij graag samen met leveranciers en partners die gelijkgestemd zijn en deze visie delen. Een dergelijke leverancier is Dik & Schil, een bedrijf dat heerlijke dranken maakt van restproducten om het zo een tweede leven te geven.

Dik & Schil heeft een duidelijke visie en willen laten zien dat duurzaamheid en circulariteit kan leiden tot buitengewone producten zoals hun heerlijke Limoncello of Orangecello. Hier bij More Than Gifts zijn we groot fan van de producten van Dik & Schil. Dit omdat er een tweede leven wordt gegeven aan producten die zijn bestempeld als afval en op deze manier wordt er bijgedragen aan een wereld met minder verspilling en meer circulariteit.

Orangecello

In ons assortiment van geschenken bieden wij onder andere de Orangecello van deze leverancier aan. Het verhaal achter deze frisse en fruitige Orangecello is dat de sinaasappels die gebruikt worden afkomstig zijn uit de horeca. De sinaasappels worden met de hand geschild en krijgen zo een tweede leven. Het resultaat? Een overheerlijk Orangecello. Als je het ons vraagt nip je dit heerlijke drankje als hij ijskoud is of mix je het tot een verrukkelijke cocktail.

Orangecello tegen voedselverspilling
Limoncello tegen voedselverspilling

Limoncello

Een andere favoriet van ons is de limoncello van Dik & Schil. Het hoofdingrediënt van deze drank is natuurlijk de citroen, maar niet zomaar citroenen. De citroenen die worden gebruikt voor de limoncello van Dik & Schil zijn biologische citroenen die zijn afgekeurd. Deze citroenen wordt geschild en deze schil zorgt voor de volle en frisse smaak waar limoncello om bekend staat. Vervolgens vinden de geschilde citroenen hun weg naar andere producten die het sap benutten, waardoor de hele vrucht wordt gered van verspilling.

Mocht het nog niet duidelijk zijn, wij zijn fan van de dranken van Dik & Schil! Naast dat ze heerlijk smaken gebruiken ze producten die anders weggegooid zouden worden. Circulariteit en duurzaamheid staan dus centraal.

Vergelijkbare berichten