More Than a Supplier: CRE8

Het nastreven van maatschappelijk impact is een belangrijke drijfveer geworden voor veel bedrijven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ook verweven in het DNA van More Than Gifts. Wij proberen daarom op veel vlakken de maatschappelijke impact te maximaliseren. Dit doen we bijvoorbeeld door samen te werken met leveranciers die ook maatschappelijke impact willen maximaliseren binnen hun bedrijf. Een van onze leveranciers die als primaire doelstelling maatschappelijke impact realiseren heeft is CRE8. Sinds 2014 werken wij samen met deze sociale firma en samen hebben we al talloze mooie projecten gerealiseerd. We willen graag de schijnwerpers werpen op deze fijne samenwerking met CRE8 en de mooie producten die daaruit zijn ontstaan.

CRE8

CRE8 is een sociale firma die werkt met jongvolwassenen die om de een of andere reden thuis zitten. Bij CRE8 hebben ze een vaste structuur en begeleiding in een inspirerende werkomgeving. Deze jongvolwassenen werken dus mee in het bedrijf en daarnaast werken ze aan hun eigen ontwikkeling. Er wordt gewerkt met vernieuwende technieken en dat allemaal in hartje Amsterdam. De productie van A tot Z vindt plaats in onze hoofdstad en de gehele productie heeft duurzaamheid centraal staan. Zo resulteren de gebruikte technieken in weinig tot geen afval en de apparatuur wordt aangedreven met groene stroom. CRE8 is onwijs gegroeid de afgelopen jaren omdat social return een steeds belangrijker onderwerp wordt. Dankzij deze groei zijn ze verhuisd naar een nieuwe locatie in Amsterdam. Deze verhuizing was ook hoog nodig legt Maria Nguyen uit: “De vorige locatie werd gewoon echt te klein. Zo moesten we met kerst de pallets op de stoep zetten om nog te kunnen werken.” De nieuwe locatie heeft nog een mooi voordeel, zo kan CRE8 nu meer mensen een plek bieden.

Samenwerking tussen CRE8 en More Than Gifts

Bij CRE8 wordt alles zelf gemaakt en ze staan voor lokale producten. Mede doordat alles zelf wordt gemaakt, kunnen ze personaliseren als de beste. Dit is voor ons als kerstgeschenken bedrijf erg fijn. Persoonlijke aandacht en maatwerk staan bij ons centraal en dit sluit goed aan bij de mogelijkheden die CRE8 biedt. Daarnaast hebben beide bedrijven dezelfde pijlers. Zoals Maria Nguyen, medeoprichter en marketingspecialist van CRE8, zegt: “Het is heel fijn om met een partij te werken die duurzaamheid, inclusiviteit en sociaal inkopen als pijler heeft.”

Treant sleutelhanger

Een van de mooie projecten die we samen hebben mogen realiseren is de op maat gemaakte sleutelhanger in het kerstpakket van Treant vorig jaar. Deze sleutelhanger bestond uit een hart gemaakt van hout en gerecyclede bedrijfskleding. Een mooie en duurzame gepersonaliseerde toevoeging aan het kerstpakket dus. Maar dat niet alleen. De productie van deze sleutelhanger leverde werkgelegenheid op voor gemiddeld vier mensen voor drie weken bij CRE8. Dat is de impact van zo’n opdracht, dat je uiteindelijk een paar mensen een tijd lang aan het werk kan zetten. Maria Nguyen liet ons weten dat dit soort opdrachten extra gewaardeerd worden omdat het voor de makers heel leuk is om te weten dat hun gemaakte producten terechtkomen in een kerstpakket en dat het verhaal achter de producten bekend is.

Toekomstplannen

CRE8 en More Than Gifts hopen beide in de toekomst nog vele mooie projecten samen te mogen verwezenlijken om zo een zo groot mogelijke maatschappelijke impact te maken. Zoals Maria mooi verwoorde: “Daar komt het uiteindelijk op neer omdat we daar allebei onze kracht voor willen inzetten.” Als we onze krachten bundelen kunnen we bijdragen aan een duurzamere, maatschappelijke verantwoordelijkere wereld. More Than Gifts is trots op deze samenwerking met CRE8 en kijkt met plezier uit naar de mooie projecten die nog komen in de toekomst.

Vergelijkbare berichten