Bas Mooij – Verkoop

Hier lees je een interview van Bas Mooij, één van de medewerkers op onze verkoop afdeling.

“We doen veel met weinig mensen!” 
 
Stel je even kort voor en sinds wanneer werk je bij More Than Gifts? 
Mijn naam is Bas Mooij en ik ben 6 jaar geleden begonnen als parttimer bij More Than Gifts. Ik heb tussendoor ook wel wat andere dingen gedaan, maar nu zo’n 4 jaar ervaring bij de verkoop en inkoop afdeling.  
 
De verkoop van kerstpakketten loopt ongeveer van januari tot november, daarna help ik mijn collega’s mee in het logistieke gedeelte. Van ‘s morgens 7 uur tot ‘s avonds 23 uur werken we met zijn allen, zeker in deze periode. Stilstaan is er hier niet bij! 
 
Hoe ben je bij More Than Gifts terecht gekomen?  
Ik ken Ron (Hof, red.) via het voetbalteam waar we samen in zaten. Op dat moment werkte ik in een business wat zomers heel druk was, maar in de winter minder. Toen bij More Than Gifts in oktober, november de drukte aanbrak ben ik Ron gaan helpen. Destijds waren we een stuk kleiner, zaten we nog in Beverwijk. Nu hebben we ongeveer 50 mensen in dienst en tijdens de kerstdrukte rond de 150 mensen. De groei die we doormaken is prachtig en helemaal om daar onderdeel van te zijn.  
 
Hoe ziet een gemiddelde dag van jou eruit? 
Vanaf ongeveer 08.30 uur kunnen wij de klanten bereiken. Ik bekijk eerst mijn mail van de afgelopen dag, ik werk mijn prospectlijst bij waar ik vervolgacties in zet en de dingen die in mijn agenda staan werk ik af. Dat zijn meestal belletjes die ik pleeg met prospects. Wanneer een lead naar een offerte gaat koppel ik deze aan een projectleider. Voor virtuele concepten is dit bijvoorbeeld Jim samen met Martijn, kerstpakketten vallen onder Marit Krom en fysieke events zijn Marit Kramer haar verantwoordelijkheid. Zij hebben het met de klanten over planning en de inhoud.  
 
Dan is mijn taak gedaan en ga ik weer verder met het contacten van lauwe of warme leads die onze website hebben bekeken bijvoorbeeld of via onze database. Als bijvoorbeeld een grote organisatie 8 tot 10 kerstpakketten aanklikt na de zomer weet ik wel wat ik moet doen! We zitten veel bij overheidsinstellingen, denk aan zorg, gemeenten, omdat wij een duurzame en sociale organisatie zijn. Vanwege onze database weten we inmiddels goed wie we moeten hebben. Als je werkt met overheidsinstellingen is dat erg fijn om te weten! 
 
Als ik een collega zou vragen om jou in 3 woorden te omschrijven,  
welke zouden dit dan zijn? 
En dat vraag je aan mij?! 😉 Maar ik denk veel energie, een teamplayer en ik denk dat ik, samen met iedereen eigenlijk, een goede vibe creëer. Zowel met jong als oud, iedereen kan goed met elkaar overweg. Ook pas ik me makkelijk aan in verschillende situaties. We doen veel met weinig mensen, dus flexibel zijn is hier belangrijk! 
 
Waar ben je tot nu toe het meest trots op wat je hebt gedaan bij More Than Gifts? 
Vorig jaar hebben we een bijzonder jaar gehad wegens corona. We hebben zoveel succes gehad met de virtuele kerstmarkten dat we daar op een gegeven moment een verkoopstop hebben gehad, zoveel hebben we kunnen verkopen. We hebben de basis heel snel en goed vast weten te leggen en daarmee waren we voor op onze concurrenten. Dat hebben we met het team echt goed gedaan. Maar ik ben nog trotser op dat we vervolgens alle orders, en dat waren er zo’n 78.000, goed hebben weten te stroomlijnen.  
 
We hebben destijds ook veel horecamensen voor de kerstperiode naar ons toe weten te trekken. Denk aan een Van der Valk hier om de hoek. Ze weten wat uren maken en hard werken is, dus we vulden elkaar goed aan.  
 
Wat maakt More Than Gifts voor jou zo uniek? 
Sowieso ben ik helemaal van de MVO gedachte en duurzaamheid. Het zijn producten met een verhaal. Ik heb best wat verkocht in het verleden, maar hier sta ik volledig achter.   
 
Wat is jouw kerstboodschap naar de mensen?  
Voor onze potentiële klanten die nog enigszins twijfelen over een kerstpakket of iets anders heb ik in ieder geval de boodschap: plaats zo snel mogelijk een order bij ons 😉  
 
Maar vooral is mijn boodschap dat je de feestdagen viert met elkaar, met de mensen die dicht bij je staan. En bouw ook wat rust in voor jezelf de komende periode.  

Benieuwd geworden? Neem contact op!

Benieuwd geworden wat onze afdeling verkoop voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Vergelijkbare berichten