Achter de logistieke schermen bij More Than Gifts

Muziek hard aan, heen-en-weer rijdende vorkheftrucks en lachende medewerkers. Wanneer je net voor de decemberdrukte binnenkomt bij de afdeling logistiek van More Than Gifts is dit wat je aantreft. Een kijkje achter deze gezellige schermen!

Rik Seignette, projectmanager, vertelt: “Nu staat het hier tot het plafond opgestapeld met dozen, maar je zou hier voor de gein eens midden in de zomer moeten komen: bijna helemaal leeg!”

Topdrukte dus, maar hoe krijgen ze dat daar dan goed gemanaged? Bas Mooij, verkoopmedewerker, zegt: “Iedereen, ook van andere afdelingen, werkt mee. Net zoals ik! Maar uiteraard hebben we ook hulp van tijdelijke medewerkers, studenten bijvoorbeeld of herintreders in welke vorm dan ook. Daar zijn we superblij mee! Uiteindelijk doen we het allemaal samen. Vandaag loopt er ongeveer 10 man rond, maar tijdens de échte topdrukte is dat een stuk meer, misschien wel het driedubbele.”

Aangekomen bij de lopende band begint het grote werk: per soort kerstpakket worden alle artikelen netjes naast elkaar gelegd. Iedereen pakt zijn/haar gedeelte in en het pakket wordt vakkundig vastgeplakt. En dit met een snelheid waar je u tegen zegt. Als alles klaar is worden alle pakketten op pallets verzameld voor de uitgang waar een enorm folie-apparaat staat en waar de pallets mee worden ingepakt: klaar voor vertrek.

Het is mooi om te zien hoe goed iedereen op elkaar is ingespeeld en hoe alles samen wordt gedaan. Overigens niet alleen op de eigen locatie in Uitgeest, tevens zijn er enkele sociale werkplaatsen waar ze aan het werk zijn voor More Than Gifts. Mooie en duurzame samenwerkingen, dat is waar More Than Gifts voor staat!

Vergelijkbare berichten