Hoe kies je het beste duurzame cadeaus voor je collega’s?

Bij More Than Gifts streven we ernaar het milieu zo min mogelijk te belasten en daarom zetten we ons in voor het duurzaam voorbereiden, organiseren en uitvoeren van werkzaamheden. Wij zijn ervan overtuigd dat er ook veel winst te behalen valt op het gebied van duurzaamheid binnen het assortiment. Eindejaarsgeschenken met een duurzaam karakter staan hoog in het vaandel bij ons. Ben jij nog op zoek naar dat ene perfecte duurzame geschenk voor je collega? We vertellen je graag wat de trends zijn op het gebied van duurzame geschenken aan de hand van tips en aanbevelingen.

Duurzaamheid bij More Than Gifts

Al zoek je het woord duurzaam op in een woordenboek dan vind je de volgende definitie: ‘weinig aan slijtage of bederf onderhevig en het milieu weinig belastend.’ Dat is een duidelijk antwoord, maar het is niet altijd exact te achterhalen waar en hoe een product is gemaakt of wat bijvoorbeeld de keerzijden zijn van een gebruikt materiaal. Gelukkig zijn er steeds meer leveranciers en fabrikanten die op een transparante manier inzicht geven in de duurzaamheid van een product. Op basis van deze informatie beoordelen wij het product. In onze optiek bestaat 100% duurzaamheid niet, maar we trachten wel steeds een stap verder in deze richting te zetten. Ons assortiment bestaat dus uit producten die het beste van beide werelden combineren: hoogwaardige producten en respect voor de planeet. Wil je jouw medewerkers verrassen met een duurzaam geschenk, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hier zijn enkele ideeën voor het kiezen van het perfecte duurzame kerstcadeau voor je medewerkers.

Vijfmaal duurzaamheid op een rij

Kies biologisch & lokaal

Met biologische en lokale geschenken zit je eigenlijk altijd goed bij je medewerkers. Door lokaal te kopen ondersteun je de lokale economie en verminder je de CO2-uitstoot van het kerstgeschenk, win-win dus. In ons assortiment vind je een rijk scala aan authentieke producten van ambachtelijke lekkernijen tot handgemaakte items, rechtstreeks van lokale producenten en ambachtslieden.

Biologisch en lokaal

Kies voor handgemaakt

Een speciaal geschenk gemaakt met liefde en zorg dat ook nog eens een duurzaam en sociaal karakter heeft. Een mooi voorbeeld hiervan is het Take A Plaid van eco katoen. De kleden worden gemaakt in de plaats Panipat in India door vrouwen die onderdeel zijn van een Fairtrade project. Ook wordt er enkel gewerkt met gerecycled ecologisch katoen. Dit betekent dat de productie circulair is, waarbij al het afval dat ontstaat tijdens het katoenverwerkingsproces wordt hergebruikt in de volgende productiestappen. Hierdoor blijft de cyclus van duurzaamheid en hergebruik in stand, waardoor niet alleen prachtige handgemaakte kleden ontstaan, maar ook een positieve impact op het milieu wordt gerealiseerd.

Take A Plaid kerstgeschenk

Kies voor recycling & upcycling

Verken Nederland met de duurzame en herbruikbare Norländer S.G. Fiets Rugtas RPET. Dit is de ideale metgezel voor je avonturen onderweg! De rugtas is vervaardigd uit RPET-polyester en vertoont een sterke nadruk op duurzaamheid. Opmerkelijk is dat maar liefst 10 gerecyclede PET-flessen zijn gebruikt bij de productie van deze tas.

Norlander fiets rugtas RPET

Kies voor groen doen

Hoe leuk is het om planten, zaden of bloemen te schenken aan je medewerkers. Hiermee draag je namelijk bij aan de vergroening en biodiversiteit van de omgeving. Geef bijvoorbeeld de Blossombs, bommetjes van vrolijk gekleurd zaad. Gooi de Blossombs overal waar je maar bloemen wilt en wacht op de regen. Na een paar weken genieten jij, de bijen en de vlinders van de meest kleurrijke bloemen.

Blossombs

Kies voor duurzame verpakkingen

Niet alleen het geschenk kan een duurzaam karakter hebben ook de verpakking van het geschenk. Onze kerstpakketten worden bijvoorbeeld ingepakt in de Dutch Design Storage boxen. Dit maakt de verpakking herbruikbaar om speelgoed, tijdschriften of bijvoorbeeld kerstballen in op te bergen. Ze zijn in Nederland geproduceerd en gemaakt van FSC gecertificeerd karton.

Dutch Design boxen duurzame verpakkingen

Vergelijkbare berichten