De sociale samenwerking tussen Pantar en More Than Gifts

Het Amsterdamse Pantar is al sinds 2014 een van onze vaste logistieke partners. Een prachtige sociale samenwerking met een maatschappelijk karakter, want Pantar heeft veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in loondienst. Kees Jacobs, accountmanager bij het leer-en werkbedrijf, vertelt meer over onze sociale samenwerking.

Kees: een jaar of zes, zeven geleden zijn we begonnen met het inpakken van kerstpakketten. De laatste twee, drie jaar doen we niet alleen eindejaarsgeschenken, maar verrichten we het hele jaar door werkzaamheden voor More Than Gifts. Wij zijn blij dat er opdrachtgevers zijn die graag sociaal willen ondernemen met ons en onze medewerkers de kans te bieden een financiele bijdrage te leveren aan de economie.

Een leer-en werkbedrijf

Wij zijn van huis uit de sociale werkvoorziening van de gemeente Amsterdam en Diemen. Sinds de komst van de participatiewet in januari 2015 hebben wij een ander naamplaatje op onze gevel, denkbeeldig. We zijn toen voor 100% een leer- en werkbedrijf geworden. Dit betekent dat iedereen die bij ons in loondienst is een eigen persoonlijk ontwikkelplan heeft. Onze mensen moeten zich op een bepaalde manier kunnen ontwikkelen. Daar hebben we bepaalde werkzaamheden voor nodig, dus bij de aanvragen die binnenkomen kijk ik altijd of daar een ontwikkel- of leerpotentieel in zit.

Als wij een brievenbusdoosje moeten opzetten en dat moeten vullen met een aantal items, dan kun je dat proces uit elkaar trekken. Het opzetten van brievenbusdoosje is een ontwikkelmoment, want niet iedereen snapt hoe dat moet. Dat kunnen ze dus leren. De artikelen die erin moeten, moeten er altijd op een bepaalde manier in. Dat is ook een ontwikkelmoment. Net als het plakken van de adresetiketten. Het zijn allemaal leermomenten.

Veel variatie

De jeuïgheid van de opdrachten die wij voor More Than Gifts doen zit ‘m in de hoeveelheid verschillende artikelen die ingepakt moeten worden. Zoals bij de kerstpakketten. Onze medewerkers vinden het leuk om daar een steentje aan bij te kunnen dragen. More Than Gifts heeft ook een aantal leveranciers die opdrachtgever zijn van ons. Ze herkennen dat dan weer van andere projecten, en dat is leuk. Als ze dat enthousiasme hebben, dan gaat het werk ook goed.

Dat is iets waar we altijd naar kijken bij de projecten die we doen. We willen graag dat onze medewerkers er iets positiefs in zien. Ze moeten het leuk vinden en er moet variatie in zitten. Met More Than Gifts is de samenwerking hartstikke goed. Ik krijg daar ook complimenten over vanuit More Than Gifts. Die geef ik dan weer door aan de mensen die het werk hebben gedaan. Zulke klopjes op de schouder worden te weinig gegeven.

Lees meer over Pantar.

Vergelijkbare berichten