Man is een voedselpakket aan het inpakken voor de voedselbank

Donaties aan de voedselbank 2022/2023

Klanten van More Than Gifts hebben in 2022/2023 totaal € 91.511,71 gedoneerd aan de voedselbank. Een bedrag waar wij erg trots op zijn. Het totaalbedrag is gedoneerd in de vorm van eten & drinken om voedselverspilling tegen te gaan. In deze blog lees je waarom de voedselbank zo belangrijk is.

Het doel van de voedselbank

Wekelijks worden er ruim 120.000 personen ondersteund door de voedselbank. Dit zijn zo’n 40.000 huishoudens. De voedselbank heeft als primair doel voedselhulp te bieden aan mensen die niet voldoende voedsel kunnen bekostigen. Dit doen zij door voedsel in te zamelen dat anders weggegooid zou worden. De voedselbank streeft ernaar om gevarieerde voedselpakketten samen te stellen voor een gevarieerde maaltijd. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door zo’n 13.000 vrijwilligers. En uiteraard door donateurs.

Met dank aan onze klanten

In de gepersonaliseerde webshops konden werkgevers ervoor kiezen om medewerkers het bedrag van hun kerstgeschenk te laten doneren aan een goed doel. Dit bedrag is in 2022/2023 opgelopen tot € 91.511,71 voor de voedselbank. In totaal hebben 69 van onze klanten deze optie beschikbaar gesteld. De gedoneerde bedragen varieerden enorm per bedrijf. Zo is het Erasmus medisch centrum de top donateur met een bedrag van maar liefst € 29.375,00. Gevolgd door Enexis Groep met een bedrag van € 20.405,00. Wij zijn enorm trots op de bedragen die onze klanten hebben gedoneerd, onze dank en die van de voedselbank is groot.

Voedselbank tegen voedselverspilling

Een andere belangrijke rol van de voedselbank is het tegengaan van voedselverspilling. Dit vinden wij bij More Than Gifts ook erg belangrijk. Dit is dan ook de reden dat wij het volledige bedrag hebben gedoneerd in eten & drinken. Door de voedseloverschotten te herverdelen draagt de voedselbank bij aan een duurzamere samenleving. Dit maakt de voedselbank een waardevolle partner voor More Than Gifts.

Benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Bekijk hieronder een aantal van onze concepten.

Kerstmarkten

Bekijk ook eens onze kerstmarkten pagina

Online cadeaukeuze

Bekijk ook eens onze online cadeaukeuze pagina

Kerstpakketten

Bekijk ook eens onze kerstpakketten pagina

Relatiegeschenken

Bekijk ook eens onze relatiegeschenken pagina

Vergelijkbare berichten