Ruimere WKR-regeling voordelig voor relatiegeschenken

De vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) gaat in 2020 tijdelijk omhoog naar 3% over de eerste €400.000,-. Dat schreef staatssecretaris Vijlbrief van Financiën in een Kamerbrief.
Om werkgevers tegemoet te komen bij problemen vanwege de coronacrisis, verhoogt het kabinet de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) naar 3% over de eerste €400.000,- van de loonsom van de werkgever. De eenmalige verhoging is tijdelijk en geldt alleen voor 2020. Dat schreef staatssecretaris Vijlbrief van Financiën in een Kamerbrief.
De verhoging moet werkgevers de mogelijkheid bieden hun werknemers juist in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen met bijvoorbeeld een cadeaubon of een geschenk. Ook verwacht het kabinet dat het een boost kan geven aan sectoren die het nu extra zwaar hebben.

Vrije ruimte begin dit jaar ook verruimd
Onder de WKR kan een werkgever een percentage van het totale fiscale loon van de organisatie besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen aan werknemers. Per 1 januari 2020 werd deze vrije ruimte al verhoogd van 1,2% naar 1,7% voor de eerste €400.000,-. Boven de €400.000,- geldt een vrije ruimte van 1,2%. Stopt de werkgever méér in deze zogenoemde vrije ruimte, dan moet hij over het meerdere 80% eindheffing betalen. Werkgevers mogen zelf bepalen of ze de vrije ruimte willen gebruiken en waar ze die aan willen besteden.

Bron: https://www.rendement.nl/werkkostenregeling/nieuws/vrije-ruimte-wkr-tijdelijk-opnieuw-verhoogd.html

Kijk hier voor meer fiscale informatie.

Vergelijkbare berichten